»Dokler ljudje niso toliko ozaveščeni, da se zavedajo, da gre za njihovo zdravje in zdravje njihovih bližnjih, potem tudi država ne more narediti nobenih čudežev.«
»Včeraj se je zgodilo, da so v Velenju imeli učitelji nekaj težav po cepljenju zaradi bolečin v rami, toda prepričan sem, da se bo ob koncu tedna vse uredilo.«
»Učitelji so praviloma mlajši od 65 let, torej jih lahko cepimo tudi z AstraZeneco. Iz teh razlogov je to prva starostna skupina, ki jo lahko cepimo na takšen način, in ker je delovanje šolstva v šoli ena ključnih prioritet vlade v tem trenutku, želimo prihodnji teden ta proces sprožiti.«
»Poglejte, danes so v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču cepili kronične bolnike, med njimi sem srečal gospoda, ki je letnik 50, torej je star 70 let. Povedal je, da ve, da je upravičen do Pfizerja, a se raje cepi danes z AstroZeneco, kot pa da bi čakal še mesec dni, da pride na vrsto.«
»Če bomo nadaljevali s takim tempom, bomo cepili 50 odstotkov prebivalcev do konca junija. Naše ambicije so večje. Pričakujemo tudi cepivo Johnson & Johnsona, ki ga bo EMA potrjevala prihodnji teden.«
»Trenutno se organiziramo na način, da bi lahko mesečno pocepili od 500 do 600 tisoč ljudi.«
»Zagotovo je številka nizka, je manjša od naših zmožnosti, trenutno se organiziramo na način, da bi lahko mesečno pocepili od 500 do 600 tisoč ljudi.«
»Ko bomo imeli dovolj cepiv, nobena zdravstvena dejavnost ne bo tako pomembna, kot je to cepljenje, takrat bomo računali tudi na zaposlene v bolnišnicah, takrat se bomo mobilizirali, stali v vrstah in nadoknadili vse zamujeno.«
»Zadnjih deset mesecev sem opravljal kar tri naloge hkrati, saj sem moral biti govorec, po sili razmer pa tudi strelovod in še amortizer napadov na vlado, ki jo je velik del javnosti pred desetimi meseci pričakal na nož.«
»Viale iz te zadnje pošiljke po Kacinovih navedbah 'po logiki stvari ne morejo biti porabljene za nič drugega kot za drugi odmerek tistih, ki so bili cepljeni prvi'.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju